kremasto i ukusno

RUČAK ZA DANAS: Piletina u kremastom sosu od paradajza, odličan izbor za leto, lagano i ukusno (RECEPT)

Vrlo lagano i kremasto!

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Piletina u kremastom sosu od paradajza, odličan izbor za leto, lagano i ukusno (RECEPT)
Ručak za danas, Foto: Printscreen Youtube/Lagan letnji ručak

Brzi letnji ručak koji će vam dobro doći ukoliko nemate puno vremena za pripremu. Ne treba vam puno sastojaka, a sve što vam tgreba verovatno imate u kući.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

1-2 šargarepe

600 g pilećeg belog mesa

beber, so, slatka paprika, začin po ukusu, lovorov list

2 paradajza

2 kašike paradajz pirea

250 ml vode

1 kašikica brašna

Prilog (krompir ili tetsenina)

Priprema:

Šerpu sa uljem staviti na vatru da se zagreje. Zatim iseckati crni luk i šargarepu, pa staviti u šerpu da se proprži. Meso takođe iseckati, pa staviti da se dinsta sa lukom i šargarepom. Dodati lovorov list, crvenu slatku papriku, malo bibera, soli, začin po želji (može i vegeta), dve kašike pasiranog paradajza i dodati jednu čašu vode. Poklopiti i ostaviti da se dinsta, vodu dodavati po potrebi sve dok meso ne postane mekano.

Nakon što je meso gotovo, oljuštiti dva paradajza, iseckati ih i dodati u šerpu.

U šolju razmutiti kašikicu brašna sa vodom i dodati u jelo. Sve dobro promešati i ostaviti da prokrčka.

Napraviti pire krompir ili testeninu, te servirati na tanjir sa glavnim jelom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs