Recept

RUČAK ZA DANAS: Pilav sa piletinom, na starinski način - boljeg ukusa od ovog nema

Predlog za ručak je jedno klasično jelo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pilav sa piletinom, na starinski način - boljeg ukusa od ovog nema
Pilav po starinski, Foto: Pritnscreen/youtube/uradi sam

Potrebno je:

  • 2 veća pileća bataka;
  • 2 šargarepe
  • pola celera
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 300 grama pirinča
  • Voda.
  • So, biber, suvi začin.

Priprema: U vodu stavite meso da se kuva. Dodajte glavicu zapečenog crnog luka. Kuvajte dok se meso ne skuva sasvim, tako da ga možete odvojiti od kostiju.

U manjem tiganju prodinstajte crni luk, zatim mu dodajte rendanu šargarepu, rendan celer, malo belog luka i pirinač. Dodajte vodu od kuvanja mesa. Začine, dodajte pa izmešajte. Dodajte meso, a možete i cele batake, pa zapecite u rerni na 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs