Sastojci: 1,5 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, 1 veća paprika, 10 maslina, 1 šargarepa, 2 kašike paradajz pirea, 1 manja tikvica, 150 g šampinjona, so, ulje, peršun.
Priprema: Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost. Odovojeno u većoj posudu zagrejte 80-100 ml ulja i zapržite iseckan luk, šargarepu, papriku i pečurke.
Kad pečurke omekšaju, dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu. Dodajte paradajz pire, a nakon što sve povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.
Začinite po želji i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle. Dodajte malo iseckanog peršuna i poslužite.