Sastojci:
- 5 jaja
- 180 g eritritola
- 110 g omekšalog putera
- 170 g rogača
- 1 kašika kakaa
Za završnicu:
- 3 kašike džema od šljiva bez šećera
- 3 kašike krupno mlevenih lešnika
Postupak: 1. Rernu uključiti da se greje na 180°C. 2. Razdvojiti žumanca i belanca. 3. Žumanca i eritritol umutiti samostalno par minuta, dodati omekšan puter i promutiti sve zajedno. 4. Dodati rogač, kakao, pa ponovo promutiti sve zajedno. 5. Oprati metlice miksera pa umutiti belanca u čvrst sneg. 6. Umešati belanca u smesu od rogača u par navrata, mešajući ručno žicom (ja skinem metlice sa miksera, pa njima ručno umešam belanca). 7. Staviti u pleh omanji. Peći oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom ili štapićem za ražnjić - bocnuti u sredinu koja će biti najispupčeniji deo testa, ako izađe suva, gotovo je). Izvaditi i ostaviti 15 minuta da se prohladi. Sredina će splasnuti, i gornja površina kolača će se tom prilikom malo naborati, ali to je očekivano i kolač koji je iz rerne izašao ispupčen će se ovom prilikom zapravo sam poravnati. 8. Premazati kolač sa 3 kašike džema i posuti krupnije mlevenim lešnicima. Seći na duže štangle ili na kocke.