MORATE DA PROBATE

BANANA ČIZKEJK: Ukusa i kremasta poslastica - Savršena za hladne dane! (FOTO)

Ukus će vas oboriti s nogu

Recepti
Autor:
BANANA ČIZKEJK: Ukusa i kremasta poslastica - Savršena za hladne dane! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Sastojci

Za koru:

  • 4 veće banane
  • 60 ml ulja
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice vanililn šećera
  • 200 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta

Za fil:

  • 900 g neslanog krem sira
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice vanilin šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 kesica želatina

Dekoracija:

  • cimet
  • banana

Priprema:

Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini.

Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.

Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.

Neslani krem sir sipamu u posudu za mućenje, dodamo šećer i vanil šećer. Mikeserom polako umutimo smesu.

U malo malakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku.

Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.

Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi.

Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane. Uživati u predivnom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs