Naš predlog

NOVOGODIŠNJI KOLAČ: Korica hrskava, a fil kremas i izdašan! (RECEPT)

Evo jednog predloga za divan novogodišnji kolač

Recepti
Autor:
NOVOGODIŠNJI KOLAČ: Korica hrskava, a fil kremas i izdašan! (RECEPT)
Foto: Igy the cook

Kora:⁣

  • 100g integralnog brašna
  • ⁣100g ovsenih pahuljica
  • 120g kokosovog šećera
  • ⁣prstohvat soli⁣
  • 100g kokosovog ulja
  • ⁣ kašičica vanilinog ekstrakta

⁣ Fil:⁣

  • 450g grčkog jogurta
  • 30g kokosovog šećera
  • 16g gustina⁣ 300g voća

Priprema: Sastaviti u jednoj posudi sve sastojke za koru. Promešati⁣. Postaviti papir za pečenje u kalup (15 x 22cm ili 20 x 20 cm) i prebaciti 3/4 smese za koru pritiskajuću⁣. U drugoj posudi pomešati sastojke za fil i prebaciti preko kore ravnomerno rasporedjujući.

Staviti voće po celoj površini fila. Ostatak smese za koru (1/3) posuti preko voća blago pritiskajući⁣. Peći 40 min na 180 stepeni⁣. Ostaviti da se ohladi ubaciti u frižider na sat dva da se stegne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs