NEODOLJIVO UKUSAN

NAJLEPŠI RECEPT ZA ORIJENTALNU POSLASTICU, KOJA MAMI UZDAHE: Kadaif je nezaboravan desert!(RECEPT)

Donosimo vam recept za tradicionalni orijentalni kolač, koji se prosto topi u ustima

Recepti
Autor:
NAJLEPŠI RECEPT ZA ORIJENTALNU POSLASTICU, KOJA MAMI UZDAHE: Kadaif je nezaboravan desert!(RECEPT)
Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 500 g sirovog kadaifa

– 200 g maslaca

– 100 g oraha u jezgru i grozdice

– 500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)

vanilin šećer

– limun

Priprema:

Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju.

Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, rozine i grumenčiće (kriske, tanke) maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.

Za to vreme pripremiti preliv – agdu:

500 g šećera staviti u 1 l vode i kuvati. Pri vrenju kašikom skinuti penu, te pustiti da vri dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriške, i vanilin šećer.

Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smeju biti vrući. Ohlađen kadaif se sečena kocke.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs