probajte

LEPINJE OD PIRE KROMPIRA: Nema ko nije poludeo za ovim testom koje se pravi od ostataka ručka! (RECEPT)

Domaće lepinje su uvek bolje od kupovnih, a sa ovim receptom uspevaju i početnicima. Mekane i ukusne odlične su za doručak, ali i večeru.

Recepti
Autor:
LEPINJE OD PIRE KROMPIRA: Nema ko nije poludeo za ovim testom koje se pravi od ostataka ručka! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Helly的美食每刻 Simple Recipe

Ako vam je ostao pire krompir od ručka, nemojte da bacate nego napravite fantastične lepinje. Ali ako nemate već spreman pire, napravite ga od 1 krompira i dodajte ostale sastojke.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g pire krompira
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 180ml-200ml vode
  • 2 kašike ulja
  • susam
  • maslinovo ulje ili puter

Priprema:

Skuvajte krompir i napravite pire. Zatim mu dodajte malo vode, sjedinite i sipajte preostalu vodu, kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5 minuta. Dodajte ulje, so i brašno i špatulom sjedinite smesu. Pokrijte i ostavite oko sat vremena. Izbadite testo na probašnjenu površinu i zatim ga uz pomoć špatule ili nečega par puta prebacite sa kraja testa na sredinu. Podelite na 9 delova i oblikujte loptice.

Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmore dok se ne udvostruče. Poprskajte ih sa malo vode i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Premažite lepinje sa malo ulja ili istopljenim puterom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs