Sastojci:
- oko 1 kg pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa)
- 200 grama paškanata
- 200 grama peršuna
- 350 grama šargarepe
- 400 grama krompira
- 250 grama luka
- 100 grama celera
- 1 čen belog luka
- 150 grama graška
- lišce peršuna
- so, biber, suvi začin sve po ukusu
Legir:
- 200 grama kisele pavlake
- 1 jaje
- 100 gr. maslaca ili ulje
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva. Ogulite svo povrce, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom. Sve neka kuva dok ne omeksa. Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite. U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte. Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta. U medjuvremenu dodajte začine. Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir. Umutite jaje, pavlaku, limun.
Pogledajte pripremu:
Prijatno!