Zaboravljen kolač

ŠLJIVOPITA: Najstariji sprski dezert! (RECEPT)

Naše bake su je stalno pravile

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg šljiva 4 kašike griza 4 kašike šećera 3 kašike brašna 50 gr maslaca ( ukoliko koristite margarin ili ulje, može da bude posna )

Priprema: Šljive oprati i izvaditi koštice. Uključiti rernu na 180 stepeni. Posudu premazati sa malo maslaca.

Posuti griz kašikom, ravnomerno svuda. Preko griza ređati šljive tako da mesnati deo dođe dole. Preko šljiva posuti šećer, pa brašno, a na kraju iseckati maslac.

Staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 – 25 minuta pa izvaditi, kašikom po malo utapkati brašno koje je još uvek na površini.

Ne morate potpuno sve, jer će te male gomilice upiti vlagu i ispeći se u rerni.

Pečenu šljivopitu ostaviti da se hladi, pa je mlaku poslužiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...