isprobajte

BEČKA ŠTRUDLA SA TREŠNJAMA, JOGURTOM I GRIZOM: Savršeno sočna i jednostavna za pripremu! (RECEPT)

Desert koji se priprema paralelno s ručkom! Proverite ovaj jednostavan recept za ukusnu i sočnu štrudlu s trešnjama, jogurtom i grizom!

Recepti
Autor:
BEČKA ŠTRUDLA SA TREŠNJAMA, JOGURTOM I GRIZOM: Savršeno sočna i jednostavna za pripremu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za nadjev od jogurta i griza:

  • 3 jaja
  • 400 g jogurta (2 čaše)
  • 1 čaša šećera
  • 2 vanilin šećer
  • 1 i po čaše griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 čaša ulja

Premaz:

  • 200 g jogurta (1 čaša)
  • 1 vanilin šećer
štrudla sa trešnjama
foto: Shutterstock

Ostalo:

  • 500 g kora za savijače (10 kom)
  • 900 g trešanja bez koštica

Priprema:

  • Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje.
  • Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica.
  • Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne.
  • Dve kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lepo umotajte.
  • Isti postupak je i sa ostakom kora, tako da ukupno dobijete pet štrudla.
  • Štrudle poređajte jednu do druge u lim za pečenje koji ste prethodno malo nauljili.
  • Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170 Celzijusa, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.

Štrudlu s trešnjama poslužite vruću ili ohlađenu, kako volite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs