ČOKOLADNA BOMBA

ČOKOLADNI DEZERT ZA PAMĆENJE: Najkremastija i najukusnija torta koju ćete probati! (VIDEO/RECEPT)

Svi će vam tražiti recept 

Recepti
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Leckere Minute

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 130 gr šećera
  • 70 gr ulja
  • 170 gr brašna
  • 40 gr kakoa
  • jedan prašak za pecivo
  • 3 gr sode bikarbone
  • 130 ml ključale vode
  • kalup za tortu prečnika 18 cm 

Za glazuru: 

  • 30 gr putera 
  • 50 ml mleka
  • 80 gr čokolade za kuvanje

Priprema: 

Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte i ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Nastavite da miksate sve dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte i 130 ml ključale vode, izmešajte i prespite smesu u kalup za pečenje. 

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite između 45 i 50 minuta. Kada je pečeno, izvadite tortu iz kalupa i odsecite vrh. Od delova kore koji ste isekli napravićete dekoraciju.  

Priprema glazure: 

U manju posudu stavite puter i mleko i istopite na srednjoj vatri, a zatim dodajte i komadiće čokolade. Kada se sve istopi, glazura je spremna. 

Glazurom prelijte koru, a gornji deo kore koji ste prehodno isekli, sameljite u secku i njime ukrasite tortu. 

U videu pogledajte detaljno kako igleda postupak: 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...