Čisto savršenstvo

PICA KALCONA SENDVIČ: Bolje punjeno testo u životu niste probali! (RECEPT)

Kad želite baš da uživate u hrani, pripremite ovo jelo

Recepti
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Sašina Kuhinja

Sastojci: 700 g glatkog brašna, 7 g šećera, 7 g suvog kvasca, 2 dl mlake vode,
50 ml ulja, 2 dl jogurta, 10 g soli.


Za sos od paradajza za nadev: 2 dl pasiranog paradajza, malo bibera, dva prstohvata sušenog bosiljka, prstohvat origana, prstohvat soli, 7 g šećera, kašika ulja.

 

Dodatno za nadev: 200 g šampinjona, 300 g kačkavalja za picu, 200g šunke.


Sos za prilog na kraju (po želji): 200g kisele pavlake, 10 g senfa, 50 g majoneza, malo bibera, 2 čena izgnječenog belog luka.

Priprema: Na početku odmah pripremiti sos od paradajza za nadev i dodatni sos ako želite. Oba sosa poklopiti i odložiti u frižider do upotrebe.


Od ukupne količine glatkog brašna (700 g) odvojiti svega 3-4 kašike (30-40 g) u posebnu posudu gde ćete staviti suvi kvasac. Dodati šećer i mlaku vodu pa promešati i ostaviti 5 minuta da stoji da se kvasac aktivira.

 

U istu posudu zatim dodati ulje i jogurt pa dobro promešati. Zatim dodajte i brašno i umesite testo (detaljna uputstva u videu ispod) pa ostavite 40 minuta da se raste. Nakon toga testo premesiti pa podeliti na 4 jednaka dela.


Svaki deo istanjiti tanko, svega 2-3 milimetra i promera oko 35 cm.

 

SAVET: Pre nego što stavite nadev, uključite rernu na maksimalnu temperaturu bez ventilatora. Taman će se rerna dobro zagrejati dok završite ostalo.


Sada dodati prethodno pripremljen sos od paradajza, šunku, zatim kačkavalj i isečene i očišćene šampinjone.


Preklopiti i spojiti prema uputstvu u video receptu. Pecite ih bez pleha, samo na papiru za pečenje. Peku se prva dva 8 minuta, dok se oni peku, druga dva pokrijte. Pečene možete premazati sa malo ulja i poslužiti uz dodatni sos.

 

Pre prve pripreme obavezno pogledajte detalje i upustva u videu ispod!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...