probajte

HLEB SA ČVARCIMA: Starinski recept koji treba probati i sačuvati!

Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba...

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.

 

Sastojci za hleb s čvarcima:

 

  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 dl mleka
  • kašičica šećera
  • keica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike jogurta
  • 6 kašičica masti
  • 60 g mlevenih čvaraka
  • 2 dl vode

Priprema:

1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.

2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo.

3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom.

4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...