Idealno kad ste u žurbi

Dve vrste kolača za 15 minuta: Jednostavni, a savršeni! (RECEPT)

Odlični praznični kolačići

Recepti
Autor:
Dve vrste kolača za 15 minuta: Jednostavni, a savršeni! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci za prvi kolač: 300 g mlevenog keksa, 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 150 g žele bombona, 100 ml soka od pomorandže.

Sastojci za drugi kolač: 3 žumanca, 50 g šećera, 100 g maslaca, 130 g čokolade, 50 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog i 50 g lomljenog keksa.

Priprema: Ulupati penasto maslac sa šećerom pa dodati keks i opet malo umutiti. Dolivati sok i rukom mesiti. Može da se desi da vam zatreba još malo soka u slučaju da je keks suvlji. Ovaj kolač može biti i postan ukoliko koristite posni keks i posne žele bombone.

Kada je smesa napravljena, ni pregusta ni retka, dodati iseckane žele bombone pa opet rukom malo izmesiti i staviti u kalup za trougliće obložen streč volijom. Ako nemate kalup pravite valjak ili trougliće na dasci ili tacni oblikujući rukom. Ostaviti da odstoji.

Za druge trougliće ulupati žicom žumanca sa šećerom pa dodati maslac i čokoladu i staviti da se sve otopi na pari i sjedini, oko 10 minuta. Kada se sve otopilo i od toplote žumanca pasterizovala, skloniti sa vatre pa dodati keks i orahe i sve izmešati.

Opet obložiti kalup za trougliće folijom pa istresti celu smesu i utisnuti rukom.

Opet ako nemate kalup sačekajte da se prohladi malo, pa rukom oblikujte valjak ili trouglove pa ostavite da se stegne.

Oba kolača dodatno ćemo stegnuti držeći ih u frižideru nekoliko sati. Na kraju samo okrenuti iz kalupa ili ako pravite bez njega iseći i poslužiti. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs