probajte

Hrskava i pikantna pileća krilca: Prste odmah da položete! (RECEPT)

Krilca sa pikantnom kombinacijom čilija i bibera će vas očarati

Recepti
Autor:
Hrskava i pikantna pileća krilca: Prste odmah da položete! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca bez onog malog krajnjeg dela
  • 3 kašičice soli
  • čili po ukusu, jer nije svaki isto ljut, moj je bio neki blaži pa sam stavila malo više, jedno dve kašičice
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 jaje
  • 1 čaša brašna od 200ml
  • 1 čaša vode od 250 ml
  • ulje za prženje
  • 2 čaše belog, mekog brašna
  • 2 čaše kukuruznog brašna

Ćureće ćufte sa blitvom u bešamel sosu: Brz, lak i ukusan ručak! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Krilca isecite po zglobovima, pa pospite sa dve kašičice soli i čilija i rukama sve izmuljajte.
  • Ostavite da odstoje dok pripremite ostalo.
  • Pomešajte brašno ( mera od 200 ml ) sa vodom, dodajte jaje, biber, so i beli luk.
  • Dobro žicom izmutite da ne bude grudvica. Masa je nešto redja od jogurta.
  • U drugu posudu pomešajte brašno i kukuruzno brašno.
  • U dublju šerpu sipajte dosta ulja.
  • Krilca treba da se prže kao u fritezi.
  • Kada se ulje zagreje uvaljajte komadiće krilca u tečnu masu, pa u mešavinu brašna i spuštajte u vrelo ulje.Ulje treba da je zagrejano nešto niže od najjačeg.
  • Pecite 5 minuta jednu stranu pa okrenite, ukoliko krilca nisu skroz potopljena u ulje.
  • Pečeno je posle nekih 10 – 12 minuta ili dok ne porumene.

Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs