Ništa kao domaće

Recept za najmekše kiflice sa sirom: Vazdušaste i neodoljivo ukusne!

Brzo testo koje se lako uspeva i početnicima

Recepti 02.05.2020. - 13:19h Autor: Letina kuhinja
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za testo: 650-700 g brašna, 1 kvasac, 40 g otopljenog maslaca, 4 kašike kiselog mleka, 2 jajeta, 40 ml ulja, 200 ml mleka i soli po ukusu.

 

Sastojci za fil: 200 g sitnog sira pomešati sa jednim žumancem.

Priprema: Testo umesiti da bude glatko i vazdušasto. Podeliti na četiri jufkice. Svaku jufkicu razvući u krug, iseći na osmine. Svaku osminu namazati filom i uvijtati u kiflice. Ponavljati proces dok imamo testa. Kiflice premazati žumancetom, posuti susamom i između njih staviti nasumično kockice margarina ili putera.

 

Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...