Isprobajte

Najbolji sos od pečuraka i belog luka: Idealna kombinacija uz pileće ili roštiljsko meso! (RECEPT)

Kremasto, sočno, pikantno - savršeno

Recepti 08.02.2020. - 15:15h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Printscreen/ youtube/ Chef Jack Ovens

Potrebno je: 1 glavica crnog luka (sitno seckana); 4 čena belog luka (sitno seckano); 300 grama pečuraka (isečenih na listiće); veza svežeg peršuna (sitno seckanog); malo majčine dušice; 2 kašike maslaca; 1 kašika maslinovog ulja; so; dve kašike belog vina; 400 ml pavlake za kuvanje; 

 

Priprema: U zagrejan maslac i maslinovo ulje, dodajte beli i crni luk pa dinstajte. Zatim dodajte pečurke i promešajte sve. Dinstajte sve 3 do 4 minuta. Dodajte malo soli, a zatim i belo vino. Nakon par minuta dodajte peršun i majčinu dušicu. Kada se pečurke lepo uprže, dodajte pavlaku za kuvanje. Kada provri, smanjite temperaturu i ostavite sve da se krčka još 15 minuta. Dodajte malo bibera, a zatim sklonite sa ringle. Dobili ste najbolji sos od pečuraka! Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...