Korejski način pripreme omleta bukvalno je zapalio internet! Nije stvar u sastojcima, već u načinu pripreme i posluživanja.
Reč je o jednostavnom receptu, ali koji će jaja pretvoriti u vaše omiljeno jelo, čak i ako ih ne jedete često, a doručak će vinuti u neku drugu dimenziju.
Omlet koji Korejci zovu Tornado ne priprema se na poseban način, ali verovatno zahteva puno vežbanja. Umućeno jaje peče se u vrlo vrućem tiganju i pomoću štapića se vrti u sredini, a onda kad jaje počne da se lepi za tiganj, odnosno kad se stvori pri sloj omleta, dok je gore i dalje tečnom stanju, štapićima se umotava oko kao kada jedete špagete, što pravi vrh koji možete uhvatiti štapićima. To se radi izuzetno polako, kako bi i tečni delovi mogli da se peku.
Tornado omlet je gotov kad više nema tečnih delova. Korejci zatim taj "tornado" pažljivo prebacuju preko gomilice kuvanog i začinjenog pirinča, a okolo stavljaju sos od pečuraka ili povrća.
Pastirska pita: Raskošno i slasno gurmansko zadovoljstvo koje budi sva čula! (RECEPT)