TAKO LAKO

Makaronsi gotovi za pola sata: Najprostiji recept za najslađe francuske kolačiće!

Ovi kolačići neodoljivog izgleda su već godinama jedan od najčešćih izbora sladokusaca

Recepti 01.01.2020. - 16:32h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Osim što su na oko lepi, vrlo su i ukusni, a ono što će vas dodatno obrdovati je da vam njihova priprema neće oduzeti puno vremena.

 

Sastojci:

 

  • 4 belanaca
  • 70 g šećera
  • 230 g šećera u prahu
  • 120 g mlevenog badema
  • Prstohvat soli
  • prehrambena boja
  • fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)

 

Vasina torta: Najbolja svečana poslastica svih vremena! (RECEPT, VIDEO)

foto: Profimedia

Priprema:

 

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.

 

2. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.

 

3. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricem oblikujte smesu u male loptice. Pecite 15-20 minuta.

 

Savršena čokoladna torta: Ukrasite novogodišnju trpezu fantazijom ukusa iz raja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

4. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...