Ukoliko nemate vremena za spremanje komplikovanog sosa za testeninu, predlažemo vam obaj jednostavan beli sos, za koji vam neće trebati ni puno sastojaka.

Sastojci:

kockica maslaca
500 ml neutralne pavlake
sitno usitnjen čen belog luka
50 gr rendanog parmezana
200 grama šampinjona
špagete
začini po želji: so, biber, peršun

Priprema:

Za početak staviti špagete da se kuvaju na uobičajen način.

U tiganju na kockici maslaca propržiti šampinjone iseckane na listiće dok ne puste vodu. Potom smanjiti temperaturu i sačekati da voda ispari.

U drugu šerpu sipati neutralnu pavlaku, dodati beli luk i začine, i parmezan. Ostaviti da vri par minuta, pa skloniti sa šporeta.

U sos dosati skuvane špagete i šampinjone, pa sve lepo promešati.

Zbog jednostavnosti pripreme, ovaj sos je idealan za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.