Sastojci: 200 g otopljene svinjske masti, 100 g kiselog mleka, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašika šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 1 kašika rendane kore limuna, brašna po potrebi, kutija ratluka, šećer u prahu za posipanje.
Priprema: Brašno sipajte u posudu, dodajte mast, šećer u prahu, vanilu i koru limuna. U kiselom mleku promešajte prašak za pecivo, ostavite malo da naraste i dodajte u brašno. Zamesite srednje meko testo da se ne lepi. Ratluk iseći na parčiće.
Kidati loptice testa veličine oraha, spljeskati i staviti unutra komadić ratluka.
Ponovo oblikovati loptice i poređati u pleh na papir za pečenje.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene loptice obilno posuti šećerom u prahu.
Uživajte!