recept

Kako se pravi gravče na tavče: Mnogima je ovaj obrok omiljeni tokom posta!

Stari recept

Recepti 05.12.2019. - 14:55h
Foto: Printscreen You tube Mejd in Srbija

Po ovom starom receptu napravićete "gravče na tavče" vrlo jednostavno, a mnogima je upravo ovo jelo omiljeni obrok tokom posta. 

 

Pasulj potopite uveče u hladnu vodu, a sutradan ga kuvajte u nesoljenoj vodi. Kada se napola skuva, dodajte mu pola nasečenog luka i jednu celu papriku, pa kuvajte dalje dok potpuno ne omekša.

 

U posebnoj posudi prodinstajte na ulju sa kašikom vode preostali luk, rendanu šargarepu, seckani beli luk i seckani peršun. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

Kako se pravi dobra zaprška za pasulj: Ako ovde pogrešite, jelo propada!

foto: Printscreen You tube Sace Recepti

Pasulj istresite u vatrostalnu posudu i prelijte ga prelivom od luka i šargarepe. Stavite posudu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.

 

"Gravče na tavče" je obično vrlo jako jelo, ali je takode dobro i ako se pripremi blaže, tako da ga mogu jesti i ljudi slabijeg želuca.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...