Dobro obratite pažnju

5 grešaka sa mlevenim mesom koje svaka žena pravi: Zbog ovoga gubi boju, ukus i savršenu teksturu!

Prvo i osnovno, nikada ne koristite mikrotalasnu pećnicu za brzinsko odleđivanje mlevenog mesa

Recepti
Autor:
5 grešaka sa mlevenim mesom koje svaka žena pravi: Zbog ovoga gubi boju, ukus i savršenu teksturu!
Foto: Shutterstock

Mleveno meso nezaobilazan je deo jela koje svakodnevno pripremamo.

Iskoristite njegov maksimum tako što ćete izbeći najčešće greške!

1. Ne zamrzavajte mleveno meso u originalnom pakovanju

Pakovanje mesa izprodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijumsku foliju, pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesu i onda u zamrzivač.

2. Ne odmrzavajte mleveno meso u mikrotalasnoj

Mikrotalasna će početi da kuva površinski sloj mlevenog mesa i očvrsnuti ga, pre nego što se meso do kraja odmrzne. Nemojte bacati novac, već meso "odledite" na prirodan način.

Univerzalno testo za sve vrste peciva, bez kvasca: Narasta za 15 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

3. Nemojte dodavati mleveno meso u hladan tiganj

Maksimalan ukus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruć tiganj u koji ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladan tiganj jer će se zalepiti za dno, pa ćete dobiti neuglednu sivu boju koja nikome nije privlačna.

4. Ocedite višak vode iz mlevenog mesa

Mleveno meso tokom dinstanja ispušta višak vode, koja ispari usled dugotrajne termičke obrade. Nemojte da se bojite da ocedite ovu vodu tokom kuvanja, pogotovo ako sledite recept i brinete se koliko tečnosti morate da dodate za pripremu određenog umaka ili jela.

5. Nemojte ispirati mleveno meso pre ili nakon kuvanja

Ispiranje mesa pre kuvanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.

Svi pogrešno kuvate pirinač, a može biti opasno po zdravlje: Evo kako je jedino ispravno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs