Decembar je počeo, vreme praznične euforije polako nam se približava, što nam govori samo jedno - vreme je da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi!
Donosimo vam fenomenalne predloge za slatkiše inspirisane novogodišnjim i božićnim praznicima koji se prave neverovatno lako i brzo, a izgledaju kao da su kupljeni u najskupljoj poslastičarnici!
Irvasi i Sneško Belić od otopljene čokolade
![](/data/images/2019/12/02/11/205403_untitled_ff.jpg?ver=1575283252)
Ništa lakše napraviti nego ovo! Treba vam samo bela i crna čokolada, malo grisina, pereca i malo ukrasa. Čokolada se otopi i izlije na ravnu površinu (pleh), pa se pomoću ukrasa formiraju mali irvasi i nekoliko Sneška Belića. Kad se ohladi u frižideru, nožem se iseku u bilo kakve oblike - što nepravilnije, to lepše!
Čarobne jelke
![](/data/images/2019/12/02/11/205405_untitled1_ff.jpg?ver=1575283437)
Za ove prelepe slatkiše potrebni su vam prazni korneti, bombonice da ih napunite, keksići da ih zatvorite, malo čokolade da ih prelijete i malo dekoracija da ih ukrasite.
Najukusnije lizalice
![](/data/images/2019/12/02/11/205419_untitled9_ff.jpg?ver=1575283584)
Hrskave, kremaste, ukusne, sa slatkim iznenađenjem unutra... A gotove su za 10 minuta! (Instrukcije u videu ispod!)
Neobične kašike
![](/data/images/2019/12/02/11/205413_untitled6_ff.jpg?ver=1575283630)
A šta kažete na to da gostima poslužite kafu sa najslađim kašičicama? Ukus će se poboljšavati čim se kafa ili neki drugi napitak promešaju njome, a čokolada ili karamel krene da se otapa...
Ukusna šišarka
![](/data/images/2019/12/02/11/205409_untitled3_ff.jpg?ver=1575283531)
Kako se pravi jedan od prepoznatljivih simbola zime i praznika u jestivom obliku? Instrukcije vas čekaju u videu, kao i detaljna objašnjenja kako da napravite još prelepih prazničnih poslastica...
Odaberite najlepše od ponuđene 24, pripremite materijal, pogledajte kako se prave, i kada vreme dođe, zasucite rukave i neka vam ovogodišnja praznična trpeza bude najlepša do sada!