Crni bakalar s krompirom
Sastojci: 600 g Frikom fileta crnog bakalara, 900 g krompira, 2-3 čena belog luka, svež peršunov list, 1,5 dl belog vina, 2 dl vode, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema:
1. Zagrejte rernu na na 180 stepeni. Krompir skuvajte, ohladite isecite na ploške debljine 1 cm.
2. Dok se krompir kuva, odmrznute filete bakalara posušite ih kuhinjskim ubrusom i isecite na komade veličine zalogaja.
3. Nauljite pleh pa u njega stavite prvi red krompira. Zatim dodajte red bakalara i pospite sitno seckanim belim lukom i listićima peršuna. Slažitetim redom sve dok se sve namirnice ne potroše (neka krompir bude na vrhu). Prelijte sve s malo maslinovog ulja, belim vinom i vodom. Neka tečnost bude najviše do 3/4 visine posude. Pokrijte alu folijom i stavite u rernu. Nakon pola sata skinite foliju i pecite još 50 minuta.
4. Kad je jelo gotovo, ako je ostalo dosta tečnosti u posudi, odspite je. Pre služenja ga pospite sa malo svežeg peršuna. Piletina sa povrćem
Sastojci: 1 pakovanje Frikom Hrono mixa sa pečurkama, 1 pileći file, 1 praziluk, so, biber, malo soja sosa, ulje za prženje. Priprema: 1. Na ulju propržiti na trakice isečen pileći file dok ne dobije zlatnu boju. Izvaditi ga iz tiganja i odložiti sa strane.
2. Praziluk iseći na tanke kolutove i propržiti ga na ulju na kom se meso pržilo. Čim omekša, dodati hrono mix povrća (ne dinstati duže od 15 minuta), odmah začiniti sa solju i biberom, a pri samom kraju dinstanja, kada voda ispari, dodati prvo pripremljenu piletinu i soja sos.
3. Jelo poslužiti toplo.