UKUSNO

Po receptu Dženifer Garner: Sočna piletina sa limunom! (RECEPT)

Glumica nam je dala odličnu ideju za današnji ručak

Recepti 28.10.2019. - 09:19h Autor: Stil/superžena
Foto: Shutterstock

Dženifer Garner kaže da uživa u  spremanju obroka za svoju porodicu, a ovaj recept obožava. Limun piletini daje posebnu notu i ručak uvek ispadne savršeno.

 

Biće vam potrebno:
 

  • 1 kašika semenki komorača
  • so i sveži mleveni biber
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 limun isečen na tanke kriške
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka tanko isečenih
  • pileća prsa očišćena od kostiju
  • ½ šoljice belog vina
  • sok od jednog limuna

 

Kolač od pomorandže: Mekana i savršena poslastica gotova za tren oka! (RECEPT)

Priprema:


Zagrejte rernu na 230 stepeni. Stavite semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Sipajte maslinovo ulje u malu šolju, dodajte mešavinu ulja, pomešajte i ostavite po strani.

Rasporedite kriške limuna u tepsiju i stavite luk i beli luk odozgo. Odozgo stavite piletinu i prelijte je sa pola količine ulja i bilja. Pomerite kožicu na mesu i namažite ostatkom mešavine.

Peciite piletinu oko 30 minuta, dodajte vino u tiganj, ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta.

Izvadite piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.

Secite piletinu na komade, posolite i služite vruće uz sos iz tepsije.

 

Kupus u buretu prekrijte kesom punom vode: Najbolji trikovi za kiseljenje koje niste znali!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...