UKUSNO

RUČAK ZA DANAS: Sočna piletina sa limunom, po receptu Dženifer Garner! (RECEPT)

Glumica nam je dala odličnu ideju za današnji ručak

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočna piletina sa limunom, po receptu Dženifer Garner! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Dženifer Garner kaže da uživa u spremanju obroka za svoju porodicu, a ovaj recept obožava. Limun piletini daje posebnu notu i ručak uvek ispadne savršeno.

Biće vam potrebno:

  • 1 kašika semenki komorača
  • so i sveži mleveni biber
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 limun isečen na tanke kriške
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka tanko isečenih
  • pileća prsa očišćena od kostiju
  • ½ šoljice belog vina
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Stavite semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Sipajte maslinovo ulje u malu šolju, dodajte mešavinu ulja, pomešajte i ostavite po strani. Rasporedite kriške limuna u tepsiju i stavite luk i beli luk odozgo. Odozgo stavite piletinu i prelijte je sa pola količine ulja i bilja. Pomerite kožicu na mesu i namažite ostatkom mešavine. Peciite piletinu oko 30 minuta, dodajte vino u tiganj, ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Izvadite piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta. Secite piletinu na komade, posolite i služite vruće uz sos iz tepsije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs