savršen obrok

Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)

Isprobajte ovaj recept za testeninu koja će vas zastiti i oduševiti ukusom

Recepti
15:16h Autor:
Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za tri osobe:

  • 250 grama testenine fusilli
  • 450 grama mlevene junetine
  • 450 grama sosa od paradajza
  • 110 grama ljute kobasice
  • 1 kašika biljnog ulja
  • ½ crnog luka
  • 50 grama naribanog parmezana
  • 10 grama svežih listića bosiljka
  • so
  • biber po želji

Zapečena testenina sa paradajzom i rikota sirom: Letnji užitak za nepca! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Skuvajte testeninu fusilli prema uputstvu sa pakovanja.
  • U drugoj posudi popržite malo naseckane ljute kobasice dok ne postane hrskava.
  • Ubacite s kobasicama sitno naseckani luk i dinstajte dok ne postane prozirna.
  • Dodajte mlevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju.
  • Ulijte sos od paradajza, posolite i pobiberite po želji.
  • Kuhajte sve dok se sos ne zgusne.
  • Ubacite testeninu u sos, narendani parmezan i sveže naseckani bosiljak, te sve dobro promešajte.
  • Poslužite uz sezonsku salatu.

Zdrav ručak gotov za pola sata: Testenina sa artičokama će vas osvojiti kremastom teksturom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs