Zimnica

Evo kako se kuva džem u rerni: Bolji ukus ne možete zamisliti! (RECEPT)

Vreme je za spremanje zimnice

Recepti
Autor:
Evo kako se kuva džem u rerni: Bolji ukus ne možete zamisliti! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 5 kg zrelih šljiva; 1/2 kg šećera; rum.

Priprema: Šljive dobro oprati i očistiti od koščica. Staviti u šerpu i staviti na ringlu da provre. Kuvajte dok šljive dobro ne proključaju. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni C. Kad šljive dobro provre prebacite ih u širu šerpu i ubacite u rernu.

Kuvajte oko 3 sata uz povremeno mešanje. Na polovini kuvanja dodajte šećer i dobro izmešajte. U koliko volite slađe dodajte više šećera ili ako su šljive kisele.

Džem je gotov kad se vidi dno šerpe kad povučete varjačom po dnu. Dodati po želji vanilin šećer ili ruma.

Sipati vreo u tregle zatvarati metalnim zatvaračima i okretati tegle naopako.

Ostaviti tako da se ohlade i vratiti tegle i poređati u police sa ostalom zimnicom.

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs