Britanska kraljica Elizabeta II i princ Vilijam obožavaju ovu poslasticu, otkriva lični kraljičin kuvar Daren Mek Grejdi.
Sastojci:
- 120 grama maslaca
- 120 grama šećera
- 120 grama tamne čokolade
- 1 jaje
- 220 grama keksa
Za glazuru:
- 240 grama rastpljene čokolade
Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)
Priprema:
- Namastite maslacem kalup za torte razmere 20 cm.
- Keks izlomite rukom da budu otprilike veličine badema.
- U veću posudu stavite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu penastu smesu.
- Rastopite na pari 120 grama tamne čokolade i dodajte je u smesu s maslacem, neprestano mešajući.
- Dodajte jedno jaje i umutite sve zajedno da se dobro poveže.
- U čokoladnu smesu dodajte komadiće keksa i izmešajte da se svi komadi keksa prekriju.
- Istresite smesu u kalup za pečenje, pazeći da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu.
- Pre serviranja kolač držate u frižideru barem tri sata.
- U međuvremenu rastopite 200 grama čokolade i kad izvadite tortu iz frižidera i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.
- Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.
Sočno bogatstvo ukusa: Brzinska čokoladna torta koja će vas raspametiti! (RECEPT)