ukus je fantastičan

Sočno bogatstvo ukusa: Brzinska čokoladna torta koja će vas raspametiti! (RECEPT)

Pripremite svojoj porodici ukusnu tortu čiji recept će vam svi tražiti

Recepti 23.03.2019. - 19:10h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Sastojci:

 

  • 200 grama glatkog brašna
  • 200 grama šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 40 g gorkog kakaa
  • 175 grama maslaca
  • 2 velika jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 150 ml kisele pavlake

 

Za čokoladni krem:

 

 

  • 75 grama maslaca
  • 175 grama kvalitetne tamne čokolade
  • 300 grama šećera u prahu
  • 125 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Kremasti zalogaji koji se pamte: Ova torta je gotova za 15 minuta, a cela porodica će uživati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Pripremite sve sastojke na vreme, neka svi sastojci budu sobne temperature.
  • Stavite u  posudu omekšali maslac i šećer koji su prethodno stajali na sobnoj temperaturi i umutite ih.
  • Dodajte jaja i sve ostale sastojke i sve dobro umutite pa prepolovite smesu i sipajte u dva kalupa od 20 cm koja ste premazali maslacem i obložili papirom za pečenje.
  • Stavite da pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa i pecite oko 30-35 minuta.
  • Izvadite iz rerne i stavite da se hlade  kalupima na rešetku za hlađenje pa nakon 10-15 minuta izvadite iz kalupa i pustite da se testo skroz ohladi.

 

Priprema čokoladne kreme:

 

  • Na pari otopite maslac i čokoladu pa ostavite da se ohladi.
  • U ohlađenu čokoladu dodajte kiselu pavlaku, ekstrakt vanile i prosejani šećer u prahu i sve dobro izmešajte.
  • Ako je krem pregust dodajte kašičicu vruće vode, ako je mnogo redak dodajte još šećera u prahu.
  • Stavite prvi biskvit na poslužavnik, premažite ga trećinom čokoladne kremE, prekrijte drugim komadom biskvita pa celu tortu premažite ostatkom čokoladne kreme.
  • Dobro ohladite pre posluženja.

 

Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...