Sastojci:
- 1 glavica belog kupusa
- 1 paradajz
- 1 veza mladog crnog luka ili praziluk
- 1 zelena paprika
- 2 šargarepe
- 1 koren i list peršuna
- 1 koren celera
- 1 veći krompir
- 2 kašike ajvara
- 5 čena belog luka
- so i začin
- aleva paprika
- tucana paprika
Najbolja krompiruša na bakin način: Kada je jednom probate, pravićete je uvek! (RECEPT)
Priprema:
- U šerpu iseckajte kupus na krupnije, a povrće na sitne kocke.
- Na isečen kupus dodajte mlad luk, ubacite zelenu papriku, šargarepu isečenu na kolutove, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka.
- Nalijte vodom i kuvajte oko 30-40 minuta, ali nikako nemojte mešati.
- Ubacite seckan paradajz ili paradajz iz flaše.
- Dodajte začin, so i 2 kašike ajvara.
- U tiganj stavite malo ulja i pola kašike brašna, pa propržite.
- Dodajte alevu papriku i malo ljute tucane po želji i time zapržite kupus.
- Dodajte ostatak sitno iseckanog belog luka i blago promešajte.
- Na kraju dodajte peršunov list.
Prepleten kolač: Najmekše testo punjeno džemom i orasima! (RECEPT)