Slatka pletenica

Prepleten kolač: Najmekše testo punjeno džemom i orasima! (RECEPT)

Još jedan fenomenalan recept iz kuhinje baka Jelene

Recepti
12:18h Autor:
Prepleten kolač: Najmekše testo punjeno džemom i orasima! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200 ml mleka, 20 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 2 jaja, 500-600 g brašna, malo džema, 100 g mlevenih oraha, jedno žumance.

Priprema: Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, jaja i sve dobro izmutiti. Dodati ostatak mleka i ulje, zatim dodati brašno i so. Zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.

Razviti testo na pola centimetra debljine, namazati džemom i posuti mlevenim orasima. Uviti u rolnicu pa oštrim nožem raseći rolnicu na pola po dužini pa isplesti pletenicu.

Tajna francuskih kuvara: Da bi pire krompir bio savršen, mora da sadrži ovo! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Saviti na pola i ponovo uplesti (pogledajte video).

Staviti u podmazan pleh i ostaviti da još naraste. Namazati žumancetom, pa peći na 200 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-25 minuta.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs