Sastojci: 200 ml mleka, 20 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 2 jaja, 500-600 g brašna, malo džema, 100 g mlevenih oraha, jedno žumance.
Priprema: Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, jaja i sve dobro izmutiti. Dodati ostatak mleka i ulje, zatim dodati brašno i so. Zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
Razviti testo na pola centimetra debljine, namazati džemom i posuti mlevenim orasima. Uviti u rolnicu pa oštrim nožem raseći rolnicu na pola po dužini pa isplesti pletenicu.
Tajna francuskih kuvara: Da bi pire krompir bio savršen, mora da sadrži ovo! (RECEPT)
Saviti na pola i ponovo uplesti (pogledajte video).
Staviti u podmazan pleh i ostaviti da još naraste. Namazati žumancetom, pa peći na 200 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-25 minuta.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)