Super trik

Skuvali ste bezukusnu čorbu ili umak: Spasite stvar trikom italijanskih kuvara!

Italijani imaju svoju supernamirnicu koja bez obzira na izgled stvara čuda od ukusa

Hrana & vino 17.01.2018. - 19:05h Autor: punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Kora tvrdih, odstajalih sireva poput parmezana jedan je od omiljenih sastojaka za fantastičnu čorbu prepunu mirisne arome.

 

Italijanske domaćice koje znaju šta sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacile, ali preduslov je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti.

foto: Shutterstock

Korom sira možete spasiti i umak kome nedostaje ukusa, a sve što treba jeste zagrejati odabranu tečnost (vodu za čorbu, gotovu supu ili umak) u loncu pa pre nego što provri, ubacite koru.

 

Kuvajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u čorbi. Ukus sira u čorbi odlično se slaže sa šparglom, brokolijem, karfiolom, prokeljom i pečurkama.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...