Neverovatno

Sočne kokos kocke sa jagodama: Letnji kolač koji sladi i haldi!

Zamislite samo kombinaciju kokosa i sočnih crvenih jagoda. E, to se zove čisto uživanje
Trpeza
08:30h Autor:
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g kokosa
  • 200 ml hladnog mleka za prelivanje kore
  • Fil 1:
  • 500 g jagoda
  • 200 g šećera
  • 2 pudinga od jagode
  • 250 ml vode
  • Fil 2:
  • 5 žumanaca i 7 kašika šećera
  • 5 kašika gustina
  • 500 ml mleka i 200 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • Za dekoraciju: 200 g šlaga umućen sa 300 ml kisele vode

Ovako se pravi kora:

 

Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i još miksati. Potom umešati brašno s praškom za pecivo i kokos, pa sve lepo sjediniti. Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

 

Pečenu koru odmah preliti hladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.

 

Fil 1:

 

Jagode usitniti blenderom, dodati šećer i kuvati. Posebno rastvoriti prašak za puding u vodi, pa sipati u proključalu masu. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skloniti s vatre.

 

Kremasta i sočna pita iz tiganja: Ručak za celu porodicu! (VIDEO)

 

Fil 2:

 

Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i 100 ml mleka, te ukuvati u preostalo proključalo mleko na šporetu. Penasto izmiksati puter sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od žumanaca i mleka.

 

Finalni postupak:

 

Šlag ulupati s kiselom vodom. Na koru naneti fil broj 1. i poravnati, premazati filom broj 2. i dekorisati umućenim šlagom.

 

Izlomila je keks i zalila ga prostom smesom: Vrhunska brza torta jedne obične domaćice! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...