NEODOLJIVA!

U OVAJ RECEPT SE KUNU ISKUSNE DOMAĆICE ZA MARKIZA TORTU: Zovu je kraljicom svih poslastica, a KREMASTIJA NE POSTOJI

Najbolju Markiza tortu dobićete samo po sledećem receptu!

Recepti
22:05h Autor:
U OVAJ RECEPT SE KUNU ISKUSNE DOMAĆICE ZA MARKIZA TORTU: Zovu je kraljicom svih poslastica, a KREMASTIJA NE POSTOJI
Najbolji recept za Markiza tortu, Foto: Shutterstock

Markiza torta se uvek nalazi na listi omiljenih poslastica kod nas! I iako postoje razne varijante pravljena ove neodoljive poslastice, sve iskusne domaćice smatraju da je sledeći postupak najbolji, jer je još kremastija i ukusnija! Proverite to i sami, sugurni smo da se nećete pokajati.

Neophodni sastojci:

  • 7 jaja
  • 250g putera
  • 250g šećera u prahu
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ekstrakta ruma
  • Mleko
  • 2 pakovanja piškota (4 table)
  • 2 kesice šlaga
Torta, Piškote, Markiza, šarlota
foto: Thinkstock

Kako se pravi?

Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prau i dobro umutite. Dodajte ceo puter. Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.

Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.

Markiza torta
foto: Shutterstock

U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije. Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.

Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir, pa skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs