SVRŠENO OSVEŽAVAJUĆA

NEMCI NE RUČAJU BEZ NJE: Kremasta i osvežavajuća salata od krastavca, na nemački način, je praznik za nepca!(RECEPT)

Ovo je odlična, lagana i osvežavajuća salata od krastavca, koja je nešto malo drugačije od uobičajene.

Recepti
Autor:
NEMCI NE RUČAJU BEZ NJE: Kremasta i osvežavajuća salata od krastavca, na nemački način, je praznik za nepca!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nazvana Gurkensalat, glavna je salata sa strane u svakom domaćinstvu u Nemačkoj. Posebno je omiljena tokom toplijeg vremena jer je veoma lagana i rashlađuje, a odlično se uklapa uz jake mesne obroke.

Verzije ove salate od krastavaca naći ćete u svakom domaćinstvu u Nemačkoj i u mnogim nemačkim restoranima širom sveta. Dolazi u verziji bez kreme (ulje-sirće), kao i u kremastoj verziji poput ove koju delimo. Odlična je letnja salata i služi se uz bogate, mesnate, teške glavne obroke. Osvežava i hladi, čistog je i neutralnog ukusa.

Može trajati dva dana u frižideru.

Potrebni sastojci:

  • krastavci - ovo je najbolje napraviti koristeći duge engleske / telegrafske krastavce. Ovi su manje vodeni i imaju nešto čvršće meso od kraćih libanskih ili nekih vrsta domaćih krastavaca.
  • pavlaka - Najbolje je punomasna, jer će sokovi od krastavca razblažiti kremasti preliv. Takođe možete zameniti gusti obični jogurt
  • kapar
  • luk vlašac će takođe dodati lep osvežavajući ukus, menta će takođe ići vrlo dobro, a peršun koristite ukoliko želite neutralniji ukus.
  • za malo pikantniji ukus dodajte limun i malo belog luka.

Priprema:

Ogulite i sitno iseckajte krastavce na kolutove. Ako koristite mekše krastavce, nema potrebe da ih oljuštite, jer je koža mekša (međutim, slobodno ukoliko želite).

Mešajte preliv - Pomešajte sastojke za preliv u maloj posudi, a zatim ubacite krastavce u preliv. Preliv je u početku prilično gust, ali će se prorediti u sledećem koraku.

Ostavite 4 sata da odstoji - Salatu ostavite sa strane da se krastavci "znoje" i omekšaju solju i kiselinom iz dresinga, poput vrlo laganog kiseljenja. Sok od krastavca takođe razređuje preliv, pa ono što je započelo kao gusti i bogati preliv od pavlake završi kao tanki beli preliv nalik coleslav-u, koji je osvežavajuć, a ne težak.

(Stil.kurir.rs/Izvor: Recipetineats.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs