Neobičan spoj ukusa

Po receptu Dženifer Garner: Zapečene smokve sa bademima i sirom! (RECEPT)

Ova holivivudska lepotica, uživa u kuvanju, a od nedavno, svoj erecepte deli sa pratiocima na društvenim mrežama

Trpeza 17.07.2019. - 13:45h Autor: Stil/Klix.ba
Foto: Shuterstock

Recept je, tvrdi, veoma jednostavan, a obrok savršen.

Za pripremu ovog jela potrebne su vam:

 

 

 

Italijanski specijalitet koji podiže energiju: Orzoto sa pečurkama i piletinom! (RECEPT)

foto: Shuterstock

 

 

Smokve prepolovite i uklonite peteljke, pospite sirćetom i posolite, pa ih pecite oko dva sata u rerni na100 stepeni.

 

Nakon toga malo pojačajte temperaturu i pecite ih još otprilike 30 minuta, dok ne postanu karamelizirane.

 

Kada smokve budu gotove ukrasite ih bademima koje ste prethodno propržili u tiganju.

 

Preko toga stavite i koziji sir i malo sirćeta, a po želji možete da dodate i med.

 

 

Zapečene njoke sa graškom gotove za pola sata: Kremasta rapsodija ukusa! (RECEPT)


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...