Neobičan spoj ukusa

Po receptu Dženifer Garner: Zapečene smokve sa bademima i sirom! (RECEPT)

Ova holivivudska lepotica, uživa u kuvanju, a od nedavno, svoj erecepte deli sa pratiocima na društvenim mrežama

Recepti
14:00h Autor:
Po receptu Dženifer Garner: Zapečene smokve sa bademima i sirom! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Recept je, tvrdi, veoma jednostavan, a obrok savršen. Za pripremu ovog jela potrebne su vam:

Italijanski specijalitet koji podiže energiju: Orzoto sa pečurkama i piletinom! (RECEPT)

foto: Shuterstock

Smokve prepolovite i uklonite peteljke, pospite sirćetom i posolite, pa ih pecite oko dva sata u rerni na100 stepeni.

Nakon toga malo pojačajte temperaturu i pecite ih još otprilike 30 minuta, dok ne postanu karamelizirane.

Kada smokve budu gotove ukrasite ih bademima koje ste prethodno propržili u tiganju.

Preko toga stavite i koziji sir i malo sirćeta, a po želji možete da dodate i med.

Zapečene njoke sa graškom gotove za pola sata: Kremasta rapsodija ukusa! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs