Seksualna privlačnost

Presudno za jaku hemiju između žene i muškarca: 5 sitnica koje mnogi zaboravljaju!

Zašto je "hemija" prisutna između nekih parova, a između drugih pojedinaca "zakazuje"
Ljubav
18:10h Autor:
Presudno za jaku hemiju između žene i muškarca: 5 sitnica koje mnogi zaboravljaju!
Foto: Thinkstock

Naučnici pokušavaju već decenijama da objasne zašto je "hemija" prisutna između nekih parova, a između drugih pojedinaca "zakazuje". U svojim nastojanjima došli su i do nekih zajedničkih faktora koji pojačavaju seksualnu privlačnost među osobama ženskog i muškog pola.

1. Nos je važan igrač u predigri

Muškarce seksualno uzbuđuje kombinacija mirisa lavande i bundeve, a žene duet krastavca i sladića. Do ovih zaključaka došli su američki istraživači iz fondacije Smell and Taste Research iz Čikaga. Na uzbuđenje će da utiču ove arome u parfemima i mirisnim svećama.

Kako da ga naterate da juri za vama: Kvarne ženske igre koje muškarca bacaju na kolena!

2. Crvena je moćna boja

Veće su šanse da će žena da bude pozvana na sastanak ako je obučena u crveno, pišu saradnici studije u stručnom magazinu Journal of Personality and Social Psychology. Muškarci su, naime, pod uticajem kulturnih simbola, na primer Dana zaljubljenih, pa povezuju ovu boju s romantikom i seksom.

Seks na prvom sastanku: Šta muškarci stvarno misle o tome!

3. "Pijane naočare" zaista postoje

Kad popijemo koju čašicu više, osobe suprotnog pola izgledaju bolje, jer mozak ne primećuje asimetriju njihovih lica. Asimetrična lica nas evolucijski više privlače jer ukazuju na manju mogućnost od genetskih defekata, otkrili su istraživači časopisa Journal of Psychopharmacology.

4. Naši tipovi se menjaju

Žene koje ovuliraju više gledaju muževne muškarce naglašenih mišića jer smatraju da mogu da im pomognu u začeću snažnije i zdravije dece, otkriva Nature Journal. Nasuprot tome, tokom menstruacije su više zainteresovane za muškarce nežnijih telesnih karakteristika, jer traže ljubaznost i kooperativnost.

Spremne na sve: 4 tipa žena koje najbrže pristaju na seks!

5. Stres podstiče seksualnu privlačnost

U stresnim okolnostima i pod jačim delovanjem adrenalina, pojačava se seksualna privlačnost između polova, objavljeno je u časopisu Journal of Personality and Social Psychology. U studiji je dokazano da će istu ženu da pozove veći broj muškaraca na sastanak nakon prelaska nestabilnog mosta, nego oni koji su do nje stigli sigurnim putem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs