naučnici savetuju

Lepo vam je u vezi, ali seks je loš: Postavite sebi ovo pitanje i otkrijte da li vašem odnosu ima spasa!

Sveže ste zaljubljeni, a seks nije naročito dobar. Stručnjaci kažu da bi trebalo da sačekate određeno vreme da se stvari poprave

Ljubav i zavođenje
18:14h Autor:
Foto: Shutterstock

Čini vam se kako je sve savršeno – vaš novi partner izgleda genijalno, duhovit je i razumete se kao da ste ceo život proveli zajedno. I sve je dobro - dok prvi puta niste spavali zajedno i shvatili da hemija u krevetu nije dobra.

 

Stručnjaci savetuju: Nemojte odmah gurnuti glavu u pesak i posumnjati u novu vezu. Radije malo pričekajte.

 

Dajte dobrom seksu vremena

 

Stručnjaci objašnjavaju da prvenstveno žene mogu nakon nekog vremena pronaći zadovoljstvo u seksu. Prvih nekoliko puta s novim partnerom uglavnom nismo naviknute, te nemamo potpuno poverenje.

 

Kad se (seksualno) bolje upoznamo, prilagodimo se jedno drugome, te seks postaje bolji.

 

Nikad ne biste pogodili: Evo koja aktivnost poboljšava seks, a nema veze sa pozom!

foto: Shutterstock

Koliko dugo treba da čekate

 

Ne postoji tačno određeno pravilo koliko treba čekati kako bi seks postao bolji, odnosno dobar. Doduše, stručnjaci kažu da se nakon najviše tri meseca primeti jesu li se seks i (intimna) veza poboljšali ili ne.


Postavi sebi ovo pitanje

 

Stručnjaci savetuju: Zapitajte se da li se radujete seksu s novim partnerom. Ako je odgovor potvrdan (ili barem neutralan), dajte mu priliku. Ako je odgovor negativan, prekinite vezu pre nego što se zakomplikuje. Ako hemija u krevetu nikako ne odgovara, kasnije bi moglo biti problema.


Saveti za poboljšanje seksualnog života

 

Kako biste seksualni život u „probnoj fazi“ bio bolji, stručnjaci savetuju sledeće:

 

Muškarce je sramota da priznaju: Zapravo priželjkuju ovakav seks!

foto: Shutterstock

Nemojte preozbiljno shvatiti seks

 

Prvih nekoliko puta će sve biti nekako grčevito, pa čak i komično. Ako ćete  to poricati, biće još gore. Zajedno se smejte malim greškama kako biste se brže opustili.


Budite koncentrisane

 

 Za vreme seksa treba da se potpuno koncentrišete na svog partnera, te ne smete misliti je li seks dobar ili nije i ima li vaša veza budućnost ili ne. Opusti se i uživajte.


Razgovarajte

 

Svoje misli nemojte zadržati za sebe, jer tako se ništa neće promeniti. OK, znamo da u početku nije lako otvoriti nekome dušu, te izreći svoje intimne želje. Ali, ako primetite da seks nije onakav kakav želite, morate nešto preduzeti. Bilo bi šteta do propustite (potencijalnu) sjajnu vezu i ljubav zato jer se niste usudile razgovarati o seksu.

 

Ne bi priznale ni za živu glavu: Koliko puta žena pomisli na seks u toku jednog dana!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...