Stručnjak otkriva

Muškarce je sramota da priznaju: Zapravo priželjkuju ovakav seks!

Istina je drugačija od onoga što pričaju

Sex
Autor:
Foto: Shutterstock

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg pola spremni su na hvalisanje svojim seksualnim dostignućima, a dobar deo njih će i preterivari u opisima ne bi li izazvali divljenje svojih prijatelja. Ali, kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

 

Umesto maratonskog seksa i "spontanog" uništavanja kreveta usled burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi - nežnost ispod pokrivača!

 

"Bilo bi me sramota da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala", priznaje jedan muškarac (34).

 

"Nemam ništa protiv seksa na brzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe. Najviše volim kad me nežno skine, ljubi po celom telu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osećam da smo povezani, kao da smo jedno", dodaje on.

 

Nije imala sreće u ljubavi dok nije srela njega: Ovi saveti otvoriće vam oči i više nikada nećete pravite greške!

foto: Shutterstock

Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke nove studije.

 

"Muškarci ne žele uvek da budu ti koji će inicirati seksualne odnose", kaže dr Daun Majkl, klinički seksolog i autorka priručnika Intimacy Guidebook for Couples.

 

Ona objašnjava da ako muškarci moraju da iniciraju seks svaki put, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu da razviju i strah od lošeg "umeća" u spavaćoj sobi.

 

Uprkos velikoj popularnosti serijala poput "Pedeset nijansi sive", dr Majkl je primetila da sve veći broj muškaraca žudi za totalno drugačijim stvarima.

 

"Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti", poručuje doktorka.

 

Vladeta Jerotić otkriva: 7 tipova srpskog muškarca i kako gledaju na ženu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...