Svaka im čast

Ljubav jača i od užasa rata! Baka (96) i deka (97) su u braku više od 70 godina, ovo je njihova tajna! (VIDEO)

Srećna žena, srećan život - deka to dobro zna

Ljubav i zavođenje
23:05h Autor:
Foto: Printscreen Facebook / ttadelaide

Svi znamo za priče o gubitku i slomljenim srcima ljudi koji su preživeli Drugi svetski rat. Ali osim tragičnih priča postoje i one sa  srećnim završetkom. Jedna takva je priča o australijskom bračnom paru Roju Plakiju (97) i Grejs Plaki (96) koji su u braku već više od sedamdeset godina, piše Daily Mail.

 

"Sedamdeset i četiri godine je puno vremena, ali mi se i dalje svake večeri držimo za ruke i to je poslednja stvar koju radimo svake noći", objasnio je Roj za Today Tonight.

 

Njihova ljubav jača je nego ikad, a sada su otkrili svoje tajne za dugu i srećnu vezu.

 

"Proživeli smo srećan zajednički život, imali smo puno prijatelja ali nažalost, svi su nas napustili. Nikad ne odemo na spavanje s ružnim rečima", objasnio je Roj.

 

Moris (102) i Helen (101) proslavili 80 godina braka: Uvek se složite s onim što žena kaže! (VIDEO)

foto: Printscreen Facebook / ttadelaide

"A koje su poslednje reči koje kažem?" pita Grejs svog supruga.

"Volim te", odgovara on.
"I ja tebe volim."

 

Grejs kaže da tajna duge i uspešne veze leži u udaji za pravog muškarca, ali oboje su saglasni da se sve svodi na to da stvari moraju da se rešavaju razgovorom.

 

Srećna žena, srećan život

 

Roj veruje da poslovica "srećna žena, srećan život" nije bez veze.

 

"Grejs će predložiti nešto, na primer: "Hajde da kupimo nove zavese", a ja ću reći šta fali zavesama koje imamo", kaže Roj. "Zatim ćemo malo razgovarati o tome i zaključiti, 'u redu, idemo da kupimo nove zavese'".

 

Ljubavni par je imao sreće nekoliko puta, jer je vojnik Roj uspeo da izbegne nekoliko teških bombardovanja za vreme rata. Prvi put se nalazio u Darvinu, u blizini grada kada je primetio nešto sumnjivo.

 

Potpuno nesvakidašnja ljubavna priča oskarovke i slavnog reditelja: Pobili sve predrasude, opstali zajedno 34 godine! (FOTO)

foto: Printscreen Facebook / ttadelaide

Dva puta izbegao smrt

 

"Videli smo devet aviona kako nadleću i pomislili: 'O, stigli su Amerikanci'. Ali avioni su na sebi imali krugove", objasnio je Roj.

 

Avioni su pripadali japanskim vazdušnim snagama i Roj je svestan da je za dlaku izbegao bombardovanje Darvina, što je bio najveći napad neprijateljskih snaga u Australiji.

 

Posle toga, trebalo je da isplovi za Singapur, ali nekoliko dana pre nego što je trebalo da stigne tamo, grad su bombardovali i okupirali Japanci.

 

"Izvidnica je zarobljena čim su pristali", objasnio je Roj, što znači da je on izbegao tragičan kraj.

 

Ljubavna priča koja je šokirala svet: Zaljubila se u beskućnika alkoholičara, sad sa njim ima decu! (VIDEO)

Grejs je za to vreme radila u fabrici, šila je košulje za vojnike. Za vreme rata nije dobijala nikakve informacije o tome šta se događa sa Rojem.

 

"Nije smelo da se piše o ratu, sve takve stvari bi sekli iz pisama, dobijali smo cenzurisanu poštu", objasnila je Grejs.

 

Napokon, Roj je mogao da se vrati kući i ljubavi svog života.

 

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

foto: Printscreen Facebook / ttadelaide

"Tata me pozvao: 'Grejs, neko je na vratima, želi da te vidi.' Videla sam njega da stoji na vratima s torbom. Otrčala sam i zagrlila ga, a on je samo rekao: 'Čekaj da spustim stvari'. Jadnik, bio je toliko umoran. Devet meseci kasnije, rodio nam se sin."

 

Roj i Grejs imaju dvoje dece, četvoro unučadi i dvoje praunučadi.

 

Ljubavna priča Radmile Savićević: Volela je cela Jugoslavija, a ona samo jednog čoveka! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...