Svaka čast

Moris (102) i Helen (101) proslavili 80 godina braka: Uvek se složite s onim što žena kaže! (VIDEO)

Upoznali su se i zavoleli kao tinedžeri, 10 godina pre Drugog svetskog rata, a sada su proslavili osam decenija zajedničkog života iako se njena majka braku protivila misleći da neče potrajati
Zanimljivosti
10:00h
Foto: Printscr / YouTube

Bračni par Helen i Moris Kaj iz gradića na jugu Engleske, Bornmuta, upoznali su se kao tinejdžeri, 10 godina pre početka Drugog svetskog rata, a juče su proslavili 80 godina braka!

 

Helen koja ima 101 godinu i Moris, godinu dana stariji, ističu da tajna uspeha dugog i dobrog braka u dobroti, ljubavi ali pre svega u toleranciji.

 

Moris, je imao 17 godina kada je upoznao Helen i udvarao joj se pune četiri godine pre nego što je ona pristala da se uda za njega. Još jedan razlog bio je taj što je Helen čekala da se njena starija sestra Paula prva uda. Helen se seća da je Moris imao automobil, što je u to vreme bila retkost. Posebno zanimljivo je to što se, na početku njihove veze, Helenina majka protivila ovom braku smatrajući da neće potrajati. Venčali su se u Londonu 27. avgusta 1934. godine.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZEqgefsF6ko
zajedno i radili sedmoro unučića i 6 praunučića.

 

Moris kaže da je da je nemoguće ništa planirati unapred. "Kako da isplanirate 80 godina? To je jednostavno sudbina", rekao je.

 

On je dodao još jedan recept za dug brak: "Uvek se složite s onim što žena kaže".

 

Na sve to gospođa Kaj kaže:

 

"Ne smete biti previše strogi jedno prema drugom. Kada situacija zahteva da popustite malo, to i uradite."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...