ljubav

Biciklom prešao 10.000 kilometara da bi zaprosio ženu svog života: Neverovatna ljubavna priča! (FOTO)

Ovaj Indijac je prodao sve što je imao kako bi mogao da kupi bicikl. Seo je na njega i vozio do svoje Šveđanke. Danas su više od 40 godina u braku i rado se prisećaju tih trenutaka

Zanimljivosti
Autor:
Biciklom prešao 10.000 kilometara da bi zaprosio ženu svog života: Neverovatna ljubavna priča! (FOTO)
Foto: Facebook / pkmahanandia

Da ljubav ne poznaje granice dokazali su Pradiumna Kumar Mahanandia i Šarlot Von Šedvin, slikar iz Indije i muzičarka iz Švedske, koji su zajedno više od 40 godina. Sve je počelo davno i neočekivano.

On se rodio 1949. godine u malom indijskom selu. Tamošnji astrolog je nedugo nakon njegovog rođenja rekao da će se kada odraste oženiti devojkom iz dalekih krajeva koja je rođena u znaku Bika, koja je biti muzičarka i sviraće flautu, posedovaće deo šume ili džungle. Naime, bio je običaj da roditelji nazovu astrologa kada im se rodi dete. Kumar je u to proročanstvo, kaže, čvrsto verovao.

Proročanstvo je počelo da se ostvaruje. Bilo je to 17. decembra 1975. godine. Kumal je studirao umetnost u Nju Deliju i zarađivao za život kao ulični slikar kada mu je prišla mlada plavokosa Šveđanka i zamolila ga da napravi njen portret, prenosi "National Geographic".

Šarlot je u to vreme studirala u Londonu, a u Indiju je došla automobilom.

- Kada se pojavila ispred mene, osetio sam kao da nemam težinu, kao da lebdim. Teško je rečima opisati taj osećaj. Oči su joj bile tako plave, velike i okrugle. Činilo mi se kao da ne gleda mene već u moju unutrašnjost, poput rendgena - prisjetio se.

Bio je toliko nervozan da nije uspeo da je nacrta kako treba. Zamolio ju je da se vrati drugi dan.

- Vraćala se tri puta i napravio sam joj tri portreta. Nakon što je došla drugi put, osetio sam da je to ona, to je ta žena. Otkrio sam da je ta strankinja rođena u znaku Bika, da poseduje deo šume, da svira flautu i klavir. Rekao sam joj na lošem engleskom: "Ti češ biti moja žena, bilo je suđeno da se sretnemo, tako je zapisano na nebu" - ispričao je Kumal.

Kumal joj je čak ponudio da joj pokaže proročanstvo astrologa napisano davno, kao dokaz da ne priča gluposti, da je zaista bilo suđeno da se sretnu.

Šarlot je tada imala 19 godina, nije se prepala toga što joj je rekao već je odlučila da mu da šansu. Proveli su zajedno dve, tri nedelje pre nego što se vratila u Švedsku. Ljubavna priča tada je mogla da se završi da mladi Kumal nije odlučio da se izbori se za svoju ljubav.

Dopisivali su se redovno, a nakon godinu i po dana Kumal je odlučio da proda sve što ima, kupi polovni bicikl i krene na put od skoro 10.000 kilometara (oko 9700) kako bi video Šarlot. Imao je jako malo novca, nekoliko dobrih ljudi, koje je upoznao putem, mu je pomoglo.

- Najveća prepreka su bile moje sopstvene misli, moje sumnje. Želeo sam da dođem brzo do nje avionom, ali nisam imao novca pa sam krenuo biciklom - dodao je.

Putovanje je trajalo skoro pet meseci. Krenuo je iz Nju Delija i pedalirao kroz Pakistan, Afganistan, Iran da bi došao do Turske i ostatka Evrope. Ponekad je autostopirao ili se ukrcao na voz. Spavao je u vreći za spavanje pod vedrim nebom. Slikao je putem i slike menjao za hranu.

- Upoznao sam puno prijatelja, hipija, koji su me mnogo puta nahranili, dali mi savete, pokazali mi put... Nisam bio sam. Nisam ni jednom sreo čoveka koji mi se nije svideo. Bilo je to drugačije vreme, drugačiji svet pun ljubavi, mira i slobode - prisetio se.

- Uvek postoji način kako da se nešto ostvari, ako postoji volja. Sve je moguće! Sve zavisi od toga kako razmišljate. Strah i sumnja su vam dva najgora neprijatelja koji vam život čine teškim - dodao je.

Stigao je do Švedske, do Getenburga, do svoje ljubavi. Upoznao je njene roditelje, a potom ju je zaprosio. Pristala je. U braku su više od 40 godina, žive u Švedskoj, imaju dvoje dece, a ljubav između njih je jača nego ikad.

On je danas poznati umetnik koji izlaže svoje slike širom sveta. Uz to radi i kao savetnik u švedskom Centru za umetnost i kulturu.

Njihova ljubavna priča toliko je zanimljiva i jedinstvena da su mnogi producenti, i iz Holivuda i Evrope, zainteresovani da snime film. O njima je Per J. Anderson napisao knjigu " The Amazing Story of the Man Who Cycled From India to Europe for L."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs