pročitajte

13 nišlijskih fazona koji će vas nasmejati do suza: Uteg'o se ko fića pred tehnički pregled!

Bogatstvo jednog jezika ogleda se kako u književnosti, tako i u narodnim govorima, u kojima se najviše može prepoznati i sačuvati duh jednog naroda.

Zanimljivosti
21:25h Autor:
13 nišlijskih fazona koji će vas nasmejati do suza: Uteg'o se ko fića pred tehnički pregled!
Niš, Foto: Profimedia

Ovih dana internet se zabavlja “nišlijskim fazonima” koji u nekim oblicima zvuče i pomalo brutalno, piše Modiranje.rs. Svakako, Nišlije važe za vrlo temperamentne osobe koje vole da se šale, pa ovakve konotacije ne predstavljaju ništa čudno za ovaj okrug, niti im se mogu zameriti. Predstavljamo vam 13 nišlijskih fazona koje će vas šokirati i nasmejati u isto vreme. 1.Kad te udarim, će ti mucaju deca do osmi razred! 2.Sad ću ti pokažem od koje se drvo pravi Pinokio. 3.Ću te slomim ko mače muškatlu! 4.Ću te zalepim ko muvu na mušemu. 5.Će izginemo ko Vlasi na ringišpil. 6.Utego se ko fića pred tehnički pregled.

7.Izmrzosmo ko muškatle. 8.Nemoj da cvrčiš ko mekika na zejtin. 9.Razbac’o se k’o gram sira na ‘ektar gibanice. 10.Šta se treseš ko trovan miš? 11.Ću te iscepim ko pivo ispred zadrugu! 12.Šta si se uvatio za mene ko prizetko za testament. 13.Će te i’cepam k’o nepismen čitanku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs