obavezno pročitajte

10 najlepših ljubavnih citata iz kultnih romantičnih filmova: Svaki deo tvog tela volim, kao da je oduvek pripadao meni!

Prohujalo s vihorom, Beležnica, Džejn Ejr voleli smo i još uvek volimo da gledamo zbog nezaboravnih ljubavnih priča....

Ljubav i zavođenje
11:53h Autor:
Scena iz filma "Beležnica", Foto: Profimedia

Ljubav je moćan pokretač, ako ne i najveći koji je inspirisao mnoge književnike i filmske stvaraoce da naprave svoja najbolja dela. Velike ljubavne priče pamtimo upravo zbog emocije koju su nam preneli, i vere da prave ljubavi postoje. Pogledajte koje citate najviše pamtimo iz romantičnih filmova u koje smo se zaljubili na prvi pogled, piše Elle.

foto: Profimedia

Beležnica (po romanu Nikolasa Sparksa)

 

Ja sam kao i svaki drugi muškarac, čovek sa jednostavnim željama i razmišljanjem koji živi sasvim običan život. Niko mi nije posvetio spomenik, pesmu ili priču, i verujem da će moje ime biti zaboravljeno ubrzo nakon što napustim ovaj svet. Ali u ovom običnom životu uspeo sam da dobijem poštovanje i ljubav najlepše osobe koja je ikada živela na zemlji. Žene koju sam voleo svim srcem, i to mi je bilo dovoljno za ceo jedan život.

foto: Profimedia

Kad je Hari sreo Seli

 

Volim kako ti je zima kada je napolju 25 stepeni. Volim što ti je potrebno sat i po da izabereš koji ćeš sendvič da napraviš. Volim te male bore koje su se pojavile na tvom licu. Volim što posle tvog odlaska na svom duksu mogu da osetim tvoj miris satima, danima. Volim što si poslednja osoba koju ću pozvati ako poželim da me neko uspava i umiri pred spavanje. I došao sam ne iz usamljenosti, niti zbog Nove godine. Došao sam jer kada shvatite da s nekim želite da proživite ostatak svog života, želite da to bude ovoga časa, odnosno da ne čekate ni tren.

 

Persuasion (po romanu Džejn Ostin)

 

Dala si ime mojoj duši. Na tren sam u agoniji, a na tren pun nade. Molim te reci mi da nisam zakasnio, i da su ova dragocena osećanja uzajamna. Nudim ti se opet, pružajući ti svoje srce sada još više nego pre kada si ga zamalo uništila, pre osam i po godina. I nemoj da mi kažeš da sam te zaboravio i da mi muškarci zaboravljamo lakše i pre od vas žena. Volim samo tebe. Tako je oduvek bilo.

foto: Profimedia

Džeri Megvajer

 

Ti me ispunjavaš. Činiš da budem ceo.

 

Veliki Getsbi (po romanu F. Skot Fitzdžeralda)

 

Znao je da će nakon poljubca te devojke, odbiti da poljubi bilo koju drugu i da će se taj poljubac urezati večno u njegovu svest. Zato je zastao, samo na trenutak je udahnuo malo duže pre nego je spojio usne sa njenim. A onda ju je poljubio. Kada su njegove usne dotakle njene nalik latici nežne usne, spoj je bio veličanstven, i on joj se predao.

 

Džejn Ejr (po romanu Šarlote Bronte)

 

Svaki deo tvog tela, tebe, volim, kao da je oduvek pripadao meni. Kao da je deo mene. I u bolu i patnji, voleću ga jednako.

foto: Profimedia

Prohujalo s vihorom (po romanu Margaret Mičel)

 

Tebe treba ljubiti i to često. I to treba da radi neko ko zna šta radi.

 

Mandolina  kapetana Korelija

 

Kada se zaljubiš, to je kao da te je obuzelo neko privremeno ludilo. Poremeti te kao zemljotres, a onda se tlo umiri. A kada se to desi, moraš da doneseš odluku. Moraš da prelomiš da li hoćeš da svoje puteve ukrstiš sa njegovim i ubediš sebe da više nikada ne smete da se rastanete. Jer ljubav je upravo to.

Ona nije eksperiment, niti želja da se družite svake sekunde, niti vaša nesanica jer ležite u krevetu zamišljajući kako vam on ljubi svaki deo tela. Ne, nemojte da crvenite. Ovo što vam govorim je istina. Ljubav je ono što ostane kada izgorite jedno za drugim. Znam da ne zvuči preterano uzbudljivo, ali jeste!

 

Gospodar prstenova: Družina prstenova

 

Pre bih sa tobom proveo jedan život, nego da provedem nekoliko vekova sam.

 

Orkanski visovi (po romanu Emili Bronte)

 

Kada bi sve nestalo sa zemlje, a on jedini ostao na njoj, opet bi imala želju da postojim. Ali kada bi on nestao, ili kada nas dvoje više ne bi bilo…svet bi postao za mene stranac i to moćan, razoran od kog bih želela da pobegnem.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...