životna priča

Životna priča Vensana Kasela: Žene žele sigurnost, muškarci preferiraju avanturu! (FOTO)

O Moniki, braku, današnjem Parizu i ambicijama...

Vip priča
17:50h Autor:
Životna priča Vensana Kasela: Žene žele sigurnost, muškarci preferiraju avanturu! (FOTO)
Monika Beluči i Vensan Kasel, Foto: Profimedia

Jedan od najšarmantnijih i najpopularnijih francuskih ikona filma, 51-godišnji Kasel oduvek je važio za buntovnika bez razloga, karakternog glumca koji je van velikog platna vodio uzbudljiv život okružen lepoticama, dok je na filmu birao uloge mahom problematičnih i vrlo temperamentnih muškaraca, piše Elle.

Zvezda filmova "The Apartment" (1996), "Black swan" (2010) i "Mon roi" (2015), bivši suprug lepotice Monike Beluči trenutno je u vezi sa seksepilnom francuskom manekenkom, 20-godišnjom Tinom Kunakej koja ima marokanske korene.

Vensan Kasel našao 23 godine mlađu devojku: Može li da parira Moniki Beluči? (FOTO)

foto: Profimedia

U razgovoru za britanski "Telegraph" pričao je o braku sa Monikom, ali i životnoj filozofiji iza svakog muškaraca i žene.

Monika i Vensan u braku su bili punih 14 godina, i iz te veze imaju dve ćerke.

Godinama ovaj par bio je redovna vest u francuskim tabloidima, nešto nalik francuskim Poš i Beksu, i iako nikada jasno nisu otkrili razloge rastanka, evidentno je da nije bilo grubih reči, niti loše komunikacije prilikom razvoda.

Vensan Kasel izdominirao u Kanu: Nije ni čudo što je Monika Beluči bila luda za njim! (FOTO)

foto: Profimedia

"Brak... nismo znali koliko će potrajati i da li će potrajati, jer u jednom trenutku sve funkcioniše besprekorno, ali kroz godine..., ne znam šta bih vam rekla", izjavila je pre pet godina Monika za italijansko izdanje magazina Gracija.

Novinar britanskog lista setio se kako je Beluči prva izjavila kako ne očekuje da joj Vensan ostane veran, ukoliko dođe trenutak da žive odvojeno. Ta ideja o vernosti učinila joj se više nego smešnom.

Na pitanje šta muškarci i žene žele od ljubavi francuski glumac je britanskom novinaru odgovorio:

"Ljubav definitivno pokreće ljude, čini ih živim. Ali većina žena u ljubavi traga za sigurnošću, dok muškarci preferiraju avanturu. Mislim da je tome doprineo i biološki sat. Možda su zbog toga žene zrelije, svesnije i životu pristupaju daleko dublje, na nekom drugom nivou od nas. Ali muškarci su - koja je najprikladnija reč? Sterilni, odnosno besplodni, rekao bih. Nama nije data opcija da rađamo, dato nam je da odražavamo rasu, nastavljamo niz. Možda smo zbog toga mi toliko nestabilni, samoživi i drugačiji."

foto: Profimedia

Nakon razvoda Kasel se preselio u Rio de Žaneiro.

"Da li je to beg? Moguće, ali u Francuskoj je sada prilično nestabilno. Pariz je postao jedno agresivno, loše mesto, a ovde u Brazilu sve mi prija: hrana, ljudi, atmosfera, priroda."

Kada je počinjao Kasel je igrao u brutalno-agresivnom trileru "Mržnja" (La Haine) iz 1995. godine, i to lik radnika, Jevrejina po imenu Vinz. Film je oslikao tadašnju političku brutalnost i napad na najsiromašnije članove društva i vinuo Vensana u orbitu sedme umetnosti.

Usledile su uloge u pomenutom "Apartmanu", američkim blokbasterima "Ocean’s 12 i 13", ali i sjajne role u filmovima "Mesrine" (o istoimenom gangsteru), "Our Day Will Come", "Eastern Promises", "Méditerranées."

Veliki šmeker Vensan Kasel (49): U Kanu su sve žene gledale u njega! (FOTO)

foto: Profimedia

Među poslednjim istaknutim ulogama Francuza našla se biografska priča o Polu Gogenu, u kom Vensan glumi slavnog slikara i to u godinama kada je doputovao na Tahiti, kada nije znao kako da lovi i peca, pa se hranio isključivo od korenja i lišća.

Monika Beluči pokazala više nego što je htela: Izazovna glumica u tankoj haljini! (FOTO)

foto: Profimedia

Sa svojom bivšom suprugom, Vensan je snimio više od osam filmova (The Apartment, Dobermann, Irreversibile i dr.) i ostavlja mogućnost da se par opet nađe na platnu, ukoliko se pojavi prilika. Nešto poput Vudi Alena i Dajane Kiton, koji su nakon raskida igrali zajedno u filmu "Manhattan Murder Mystery".

Sadašnje ambicije?

"Negde sam čuo izraz da muškarac nakon četrdesete shvati da mu je u životu, jedino preostalo da usreći svoju decu. Sa tim mogu da se poistovetim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs