Brak bez premca

Holivudski par kojem se svi čude: Njihovu ljubav nisu uzdrmali ni najzlobniji komentari! (FOTO)

Holivud ga itekako voli, ali ono što mu obožavateljke širom sveta često zameraju je brak s 13 godina starijom Deborom Li Furnes, koja im, osim po godinama, nije po volji ni zbog viška kilograma. Ali sve to je nevažno glumcu Hjuu Džekmenu, koji se u nju zaljubio na setu australijske serije "Koreli", a ljubav rođena pre 22 godine i dalje traje

Ljubav i zavođenje
22:13h Autor:
Foto: AP / Charles Sykes

"Kada sam je sreo, ne mogu da opišem šta sam osetio. Ali bio sam svestan svega. Nikada u životu nisam bio u nešto toliko siguran. Sa stopostotnom sigurnošću znao sam da je ona ta s kojom ću provesti ostatak života. Šta god da se dogodi, znam da ćemo biti zajedno. Ona je zaista najbolja žena koju sam ikada upoznao."

 

Tim rečima je svoju suprugu Deboru Li Furnes opisao slavni glumac Hju Džekmen, gostujući u tok šou Keti Kurik.

 

Ali ko zna kako bi se sve završilo da se Debora Li pridržavala svoje novogodišnje odluke koja je glasila: "Više nikada neću imati vezu s nekim glumcem, niti s nekim mlađim od 30 godina." Sudbina je ipak htela drugačije.

 

Trinaest godina starija Debora Li Furnes iz rodne Australije se odselila u Njujork kako bi pohađala American Academy of Dramatic Arts. Karijera joj je bila u punom zamahu kada je 1995. godine dobila ulogu u australijskoj seriji "Koreli". Upravo je u toj seriji prvu priliku dobio i Hju, pa se na setu zaljubio u svoju stariju koleginicu.

 

Zovu je najružnijom srećnicom: Žena Hju Džekmena nakon 20 godina ćutanja! (FOTO)

 

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

"Verujem da postoje srodne duše. Upoznala sam HJua i dogodio se klik... Pogledala sam ga i pomislila kako vredi imati ga kao prijatelja u životu, a onda se to razvilo u nešto sasvim drugo", priznala je svojevremeno Debora Li Furnes.

 

Tri i po meseca kasnije Džekmen se pojavio s prstenom od platine, na kojem je bio poseban dijamant, napravljen po narudžbi za Deboru Li. Veridba je bila romantična. Isplanirao je sve do poslednjeg detalja kako bi je iznenadio. Uz pomoć prijatelja, postavio je sto s kroasanima i cvećem pored jezera, a potom je pozvao da zajedno još jednom prođu tekst.

 

Samo godinu nakon što su se upoznali na setu serije par se venčao. Ali ostati u braku punu 21 godinu danas nije nimalo lako, osobito u svijetu bogatih i slavnih.

 

Kako je svojevremeno izjavio u jednom intervjuu, ono što ih i dalje drži zajedno prvenstveno je to što su najbolji prijatelji, ali i to što s vremena na vreme iznenadi svoju voljenu suprugu raznim sitnicama. Tako je na primer doleteo kući iz Kanade, u kojoj je snimao film, samo kako bi je iznenadio i poljubio.

 

"Nazvao sam je telefonom i pretvarao se da sam još uvek na setu. Rekao sam da ću je još nazvati kasnije. Šokirao sam je kada sam se pojavio na vratima. Rezervisao sam ručak u našem omiljenom restoranu i bilo je divno jer smo imali tri slobodna sata pre nego što se deca vrate kući iz škole, ali i zato što je bilo neplanirano."

 

Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)

Ono što je obećao još na početku njihova braka Hju Džekmen i dalje održava - nikada ne provede više od dve nedelje razdvojen od porodice.

 

"Kada sam je upoznao, ona je iza sebe imala već 20 snimljenih filmova. Rekla mi je da zna kako razdvojenost utiče na veze i dodala: "Nije da mislim da ćeš otići s nekom glumicom, ali ljudi se jednostavno naviknu na razdvojenost. Nauče da rešavaju probleme sami." Zato mi puno razgovaramo, a to je i glavni ključ svake veze."

 

Ipak, nije sve bilo bajno u njihovom braku. Na njihovu veliku žalost, Debora Li nikada mu nije rodila biološko dete. Imala je čak dva spontana pobačaja, pa se par dogovorio da usvoje decu - sina Oskara i ćerku Avu - koja su im posebna radost.

 

"Oboje smo jako želeli decu i sanjali o našoj maloj porodici. Jedna od porodica s kojima sam živeo kada su se moji roditelji rastali imala je petoro dece, od toga dvoje usvojene. Zato za mene to nije bilo ništa neobično. Nakon njenog drugog pobačaja rekao sam joj: 'Oduvek smo želeli da usvojimo decu. Razmisli o tome.' "

 

Iako je pristala na to, odlučila je da nastavi sa veštačkom oplodnjom. Ali australijski zakon kaže da osoba koja se podvrgne veštačkoj oplodnji nema pravo na usvajanje. Zato je Debora Li odustala od svojih snova da rodi dete i usvojila sa Džekmenom sina i ćerku.

 

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

 

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Ipak, ni u tom pogledu nije sve išlo bez poteškoća jer ih je nekoliko potencijalnih surogat majki odbilo, ne želeći da njihovo dete odrasta u domu holivudskog para, koji će se, kako su mislile, zasigurno uskoro rastati.

 

Sva njegova današnja pravila zapravo je nešto o čemu je sanjao i maštao kao dete. Hju Džekmen je rođen kao peto, najmlađe dete u porodici Grejs i Kristofera Džekmena. Njegovi roditelji preselili su iz Engleske u Australiju pre njegovog rođenja, a njegova majka nikada se nije navikla na tamošnji život.

Zato je napustila porodicu i vratila se u Englesku, s tim da ih je povremeno posećivala, tokom letnjih praznika. Majka mu je strašno nedostajala, a zbog toga što ih je napustila, on se osećao loše i stidio se da prizna okolini tu činjenicu.

 

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Budući da je bio najmlađi, dolazio bi prvi iz škole kući i većinu vremena provodio sam. Neprijatno se osećao sam, pa bi u većini slučajeva sedeo ispred kuće dok ne dođe neko od braće.

 

Kada je imao 12 godina, otac je otputovao u Englesku kako bi pokušao da nagovori suprugu da se vrati kući, svojoj porodici. U mladom Džekmenu rodila se nada da će sve ponovo biti savršeno, ali na kraju se otac vratio sam, a u Hjuu se rodio bes.

 

Najlepša ljubavna priča među srpskim piscima: Kako se oženio Bora Stanković! (FOTO)

Uprkos svemu, s majkom je ostao u dobrim odnosima.

 

"Moja mama i ja smo slični u dosta stvari. Oboje smo kreativni i energični."

 

Da ostvari dobar odnos s majkom uveliko mu je pomogla i njegova supruga Debora Li, s kojom je često razgovarao o njoj. Shvatio je da je razvod njegovih roditelja bilo nešto isključivo između majke i oca, da nije imalo apsolutno ništa s roditeljstvom i njihovim odgojem.

 

Zbog svoje svetske slave par se suočio i s neželjenim stvarima - poput one kada ih je jedna žena, opsednuta Hjuom Džekmenom, pratila u stopu. Sve je kulminiralo kada je uletela u teretanu, u kojoj je vežbao, i rekla mu da će se njih dvoje venčati. Sve se na kraju završilo na sudu, a porodica je ponovo mogla normalno da živi.

 

Ljubavna priča najpoznatijeg holivudskog pravoslavca: Sve sam pronašao u supruzi! (FOTO)

 

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Osim toga, spekulisalo se i kako je slavni glumac homoseksualac, a poslednjih godina redovno su se pojavljivale glasine kako se par rastaje. Hju Džekmen je odavno odlučio da neće čitati nikakve tračeve u kojima je on tema, a pogotovo ne zlobne komentare na račun svoje starije supruge i njenih kilograma.

 

"Ko god upozna moju suprugu, prvo mi kaže: 'Ti si ok, ali tvoja žena je odlična.' Svako ko je upozna zavoli je na prvu, zato nije u redu da se pišu takve stvari."

 

Pirs Brosnan brani svoju ženu: Ne treba mi Barbika, nego dobra osoba! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...