Sreću traži na drugom mestu

Kada muškarac odlazi drugoj ženi: Ovo je prelomni trenutak!

Zašto se neke na očigled skladne i srećne veze naprasno završavaju? Možda se odgovor krije u jednom od ovih pet najčešćih razloga
Ljubav i zavođenje 18.06.2016. - 14:46h Autor: metro-portal.hr
Foto: Shutterstok

Sve je divno i lepo, vaša veza nikada nije bila skladnija, ali jednoga dana iz vedra neba on odlazi. Zašto je to tako?

 

Zašto se neke na očigled skladne i srećne veze naprasno završavaju? Možda se odgovor krije u jednom od ovih pet najčešćih razloga:

 

Prvi razlog: U vama vidi majku, a ne ljubavnicu

 

U ovom slučaju vaša veza je osuđena na propast. Neki muškarci su odgojeni na način da neke žene vide kao majke, a druge kao seksualna bića i vrlo im je teško da pomire ta dva oblika. Ako ste u vezi s muškarcem koji odbija intimnost zbog toga što ste majka, pokušajte da uravnotežite svoju ulogu majke-žene, a ako nema pomaka, vaš partner bi trebalo da zatraži pomoć od profesionalnog savetnika.

 

Drugi razlog: Posao, posao i samo posao

 

Ako ste u vezi u kojoj zajednički delite sve životne obaveze, raspolažete novcem i vodite brigu o deci, vrlo lako je moguće da se cela vaša interakcija svede na poslovne razgovore. Zajednički život i porodične obaveze mogu biti vrlo slični poslovnom okruženju, ako to dozvolite. Ne bi trebalo da sve svoje slobodno vreme provoditi razgovarajući o ozbiljnim temama, poput neplaćenih računa, knjiga za školu ili na koga je red da skuva ručak. Vrlo je teško održavati plamen strasti u vezi kada nekoga stalno brinu svakodnevni životni problemi. Odvojite jedan deo dana samo za vas dvoje, te na taj način održavajte ravnotežu u vezi.

 

Biti u braku bez seksa: Užasno težak osećaj! Da li postoji izlaz?

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Treći razlog: Veza je od početka na klimavim nogama

 

Ne kaže se bez razloga da je ljubav slepa. Zaljubljenost je kratkog daha, a ako se obe strane ne trude, vrlo je moguće da se desi da kada hemijska neravnoteža u mozgu nestane, to znači i kraj same veze. Stoga, veze započete zbog intenzivne seksualne privlačnosti mogu vrlo brzo da se završe ako nema inicijative da zaljubljenost preraste u iskrenu ljubav.

 

Četvrti razlog: Ne podržavate ga

 

Muškarcima je vrlo važna lojalnost i on mora da bude 100 odsto siguran da mu vi čuvate leđa u teškim životnim situacijama. Ako osećate da se udaljava od vas, te da nestaje ljubavi, možda niste bili uz njega kada mu je bilo najpotrebnije.

 

Peti razlog: Nekompatibilnost

 

Kada je zaljubljenost daleko iza vas, a iskrena ljubav već je počela lagano da kopni, ono što vas drži zajedno jeste kompatibilnost. Suprotnosti se možda privlače, ali s vremenom razlike između vas prestaju da budu zanimljive i postaju kamen spoticanja. Vi volite da trošite, a on da štedi. Vi volite velika druženja, dok je on povučeniji tip koji uživa u intimnoj atmosferi. Sve te značajne razlike mogu da nateraju nekoga da digne ruke i odluči da svoju sreću potražiti negde drugo.

 

Osuđeni da starost dočekaju sami: 3 horoskopska znaka kojima brak nije naklonjen!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...