Proverite

Bivši vam se mota po glavi, oko nogu: 5 znakova da je vaša sadašnja veza propast!

Ako i dan danas zaigrate na neke stare pesme tripujući setu i tugu znajte da to što vas muči nije ni seta ni tuga
Ljubav i zavođenje
16:52h
Bivši vam se mota po glavi, oko nogu: 5 znakova da je vaša sadašnja veza propast!
Foto: Shutterstock

Ako i dan danas zaigrate na neke stare pesme tripujući setu i tugu znajte da to što vas muči nije ni seta ni tuga.Pročitajte ove pokazatelje i preispitajte svoju vezu:

1. Ako svakoga dana, bar na minut, odletite u svoju prošlost kako biste je preispitale još jednom i eventualno pronašle autonomnog krivca za raspad vaše veze, znajte da vam je sadašnja emotivna igra nedovoljno zanimljiva.

Čim imate toliko vremena da bistrite o onome što je prošlo, i čim vam glavu ne zauzimaju sadašnje muke ljubavne vi ste u problemu. Kako ste mislile napred da krenete kad se svakog dana vraćate nazad? Odustanite, sasvim je očigledno da vam vaša sadašnjost ne dozvoljava da raskrstite sa prošlošću. Nađite novi klin, ovim sigurno nećete izbiti ništa osim dragoceno vreme.

Znakovi koji odaju zaljubljenog muškarca: 11 sigurnih pokazatelja!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Ukoliko i dan danas zaigrate na neke stare pesme tripujući setu i tugu znajte da to što vas muči nije niti seta niti tuga.

Pa ima li išta srećnije od ludo zaljubljene žene? Dakle tužna i setna žena nije zaljubljena žena. Ne postoje nesrećne ljubavi, postoje samo potrošene prošlosti i isforsirana sadašnjost u koju verujete jer se vodite onom otrcanom: ’’Ma ne volim ga, imam novog dečka’’. Morate shvatiti da je u tom slučaju novi dečko promašaj. Ne meri se jedna ljubav drugom ljubavlju. Ljubav se ne meri i ne poredi. Stoga, nađite novu ljubav jer vam je i ova ’’sadašnja’’ zasigurno vrlo slična onoj prošloj i već potrošenoj.

3. Ako vam je merilo sadašnje veze veza sa bivšim, i ukoliko sve u sadašnjem trenutku merite i poredite u odnosu na ono što je prošlo, znajte da ste sada nesrećnije nego što ste ikada bile.

Da li biste volele da vas porede sa bivšim devojkama, da vas ocenjuju i vrednuju u odnosu na njih? Ma dajte molim vas, ljubav ne poznaje merila i takva perfidna vaganja. Kada sadašnjeg partnera posmatrate okom svog bivšeg budite sigurne u to da vi niste niti zaljubljene niti srećne. U tom slučaju vaša sadašnjost ništa nije bolja od vaše prošlosti. Jer kako biste uživale u sadašnjosti prvo morate da se oslobodite vaše prošlosti.

Oženjeni muškarci ih jure: Glavne osobine moderne ljubavnice!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Ukoliko vam se desi, s vremena na vreme, da se svom bivšem javite na ovaj ili onaj način gajeći iluziju o postraskidnom prijateljstvu lupite sebi šamar i osvestite svoj zbunjeni um.

Pravilo nad svim pravilima glasi: ’’Ne diraj lava dok spava’’. Ne pravite od bivšeg kralja džungle, i ne kopajte po pećinama iz kojih niste sposobne kasnije da se izbavite. Ne sanjajte o tome kako ste super jer imate novog dečka a sa bivšim se čujete, dobronamerno, s vremena na vreme. Bivši i sadašnji ne mogu u jednom te istom kontekstu da opstanu. Stoga, lagano se okrenite od sadašnjeg i nađite nekog novog koji će da vam izbije tu iluziju prošlosti iz glave.

5. Ako u svojoj novoj vezi pokušavate da oživite ono što ste imale u prošloj neka vam u startu bude jasno da je vaša sadašnja veza osuđena na nedvosmislen promašaj.

Svaka nova emocija je nova i upravo u toj novini bi trebalo da leži njena čar. Svako forsiranje žala za prošlim i uzaludno pokušavanje da se oživi ono što je očigledno neuspelo je samo dobar znak da još uvek niste osetile novu emociju i da je krajnje vreme da shvatite da nešto ako se zove ’’sadašnjost’’ nije sadašnjost ukoliko se konstantno guši bespotrebnim sećanjima. Dakle, sadašnji je pogrešan sve dok vam se bivši mota tu negde, po glavi ili oko nogu.

Piše: Minja Marđonović; njene tekstove možete čitati na blogu Stoglava aždaja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs